PREČO ODMIETAM KALIŇÁKOVE ZBROJENIE (kompletné vyjadenie)Priatelia – spoluobč…

PREČO ODMIETAM KALIŇÁKOVE ZBROJENIE (kompletné vyjadenie)Priatelia – spoluobč…

🛎 PREČO ODMIETAM KALIŇÁKOVE ZBROJENIE (kompletné vyjadenie)

Priatelia – spoluobčania,

pokladám za správne kompletne vysvetliť pri príležitosti stretnutia Fico – Šmyhaľ zásadné výhrady, ktoré mám voči Kaliňákovej zbrojnej horúčke, pretože to čo sa deje presahuje mieru únosnosti. Tu sú body, ktoré zastávam:

1️⃣ Vzor vlády SR – správanie premiéra Orbána Maďarska – voči vyzbrojovaniu Ukrajiny a zbrojárskemu obchodu je nasledovný: Orbán od začiatku konfliktu na Ukrajine neposiela na Ukrajinu ani vojakov a ani nedodáva / nepredáva so štátnych alebo súkromných firiem tejto krajine zbrane! Dokonca Maďarsko je tak ďaleko, že vydalo ZÁKAZ prevozu zbraní na Ukrajinu cez maďarské územie. Prioritou vlády Orbána je totiž zachovať bezpečnosť občanov Maďarska vrátane Maďarov žijúcich v ukrajinskej Zakarpatskej oblasti.

Maďarsko je mimo konfliktu čo sa týka zbrojenia, predaja zbraní a dokonca aj prevážanie zbraní je trestné. To je podpora mieru a ukončenia vojny ako hrom!

2️⃣ Odmietam preto alibistické slová premiéra, ktorý povie „keď nevyrobíme my, vyrobia iní“. Heslá pred voľbami 2022 boli jasné : „ani náboj na Ukrajinu“ a podpora mieru. Odmietam slová Kaliňáka, ktorý v stredu povedal v Snine, že „darovať zbrane je podpora vojny – ale predať zbrane je podpora obchodu“.

Takto zvrátene a cynicky otočiť predvolebné heslá je úplne mimo normálne uvažovanie a nie je v poriadku!

3️⃣ Vlády Roberta Fica systematicky pomáhali zbrojnej skupine okolo Strnada – CSG group. Strnadovej skupine pomohol minister Glváč (SMER – SD) už pred parlamentnými voľbami v roku 2016, keď štyri dni pred ich konaním uzavrel tajnú zmluvu za 27 miliónov eur na modernizáciu transportérov BVP, pričom hlavným subdodávateľom zákazky bola Strnadova MSM GROUP.

O podpise nevyšla vtedy žiadna tlačová správa, Glváč o nej nikde verejne nerozprával; informácie zverejnilo Ministerstvo obrany SR až po viac než troch mesiacoch, keď sa o zákazke dozvedeli novinári. Od Strnada nakupoval tiež Kaliňák ako minister vnútra SR.

Od Slovenskej republiky si tiež prenajíma Strnad opravárenské podniky v Trenčíne a Novákoch, ktoré získali od ministra Glváča (SMER – SD), čo bola fakticky skrytá privatizácia a dnes na nich nebývalo zarába.

4️⃣ Spoločnosť ZVS – HOLDING, ktorá je za takmer všetkými Kaliňákovými aktuálnymi aktivitami je vlastnená štátom na iba na 50%, druhá polovica je vlastnená súkromným vlastníkom Strnadom a manažérske vedenie spadá pod manažérov jeho firmy. Zbrojí tak štát a na vojne na Ukrajine zarába štát v rozpore so svojimi predvolebnými sľubmi z jesene 2023! A takisto tržby a zisky idú aj do súkromých rúk Strnada, ktorý vďaka Kaliňákovej zbrojnej horúčke ekonomicky rastie a objavuje sa všade pri ziskoch (a o možných províziach pre Kaliňáka si môže urobiť človek predstavu sám).

5️⃣ Tak isto je nutné sa opýtať ešte vážnejšiu otázku : ako je možné, že aktuálny rozpočet ministerstva obrany (v náväznosti na infožiadosť OZ VOĽNÁ ZÓNA) je ku 31. júlu 2024 aktualizovaný na sumu 2,58 miliardy eur, keď ešte v roku 2021 bol rozpočet na obranu a zbrojenie 1,72 miliardy eur a to nám tu vládla vláda, ktorá bola v histórii nášho štátu najviac servilná voči NATO a USA (Naď, Heger, Matovič)?

Kaliňákove ministerstvo obrany v dobe štátnej konsolidácie a po „pandemickej recesii“ má najvyšší rozpočet v histórii samostatnosti Slovenskej republiky od roku 1993 a to dokonca o takmer miliardu eur vyšší, ako v roku 2021! Tu je skrytá naša konsolidácia a tu sú peniaze občanov, ktoré im chce vláda zobrať vo forme zvýšených daní.

®️ ZÁVER

Ak štát prostredníctvom svojich reprezentantov vyhlasoval, že žiada mier na Ukrajine, ak volení zástupcovia vo vláde SR svoj mandát získali hlavne vďaka svojim predvolebným protivojnovým heslám „už ani náboj na Ukrajinu“ a budeme pomáhať „len humanitárne“ – ak takto vláda získala svoju silu a mandát a na druhej strane sa neštíti normálne na vojne a dodávkach zbraní, opravách, výrobe munície v svojej réžii a v réžii Stradových firiem zarábať (profitovať tak na smrti a vojne) tak to je prejav hlbokého cynizmu a straty súdnosti, charakteru a jedná sa o bezprecedentné pošliapanie svojich vlastných predvolebných sľubov, ktorých naplnenie očakávali voliči a občania Slovenskej republiky po voľbách na jeseň 2023.