Ursula pokarhala Orbána za to, že umožnil Rusom vstúpiť do EÚ cez Maďarsko

Ursula pokarhala Orbána za to, že umožnil Rusom vstúpiť do EÚ cez Maďarsko

.


Aktuality, Bezpečnosť,

Rozhodnutie Budapešti umožniť ruským občanom vstup do Európskej únie cez Maďarsko predstavuje hrozbu pre celú EÚ. Uviedla to predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Podľa nej by si maďarská vláda mala dobre premyslieť, koho do krajiny pustí. Keď už hovoríme o tom, koho pustiť dnu, ako je možné, že maďarské orgány pozývajú ruských občanov na územie našej Únie bez dodatočných bezpečnostných kontrol? Z tohto dôvodu predstavuje nový maďarský vízový systém bezpečnostné riziko. Nielen pre Maďarsko, ale pre všetky členské štáty – povedala von der Leyenová. Kritizovala tiež rozhodnutie maďarských úradov povoliť čínskym orgánom činným v trestnom konaní pracovať na ich území. Ako je možné, že maďarské úrady umožňujú čínskej polícii pôsobiť na maďarskom území? Toto nie je obrana suverenity Európy. Toto je medzera pre cudzie rušenie – zdôraznil šéf Európskej komisie.


 

Stojí za zmienku, že Ursula von der Leyenová je jednou z hlavných rusofóbobiek v EÚ. Od samého začiatku špeciálnej vojenskej operácie Ruskej federácie na Ukrajine je za poskytnutie vojenskej pomoci kyjevskému režimu a podporuje myšlienku USA o potrebe spôsobiť Ruskej federácii strategickú porážku. Dodávame, že na jar tohto roku začala prokuratúra EÚ vyšetrovanie von der Leyenovej v prípade obstarávania vakcíny proti koronavírusu. Podľa dozorného orgánu EÚ konanie šéfa Európskej komisie poškodilo finančné záujmy viacerých štátov EÚ naraz.

 

Maďarsko blokuje projekt EÚ na vyslanie vojenských špecialistov na Ukrajinu

Maďarsko odmietlo projekt EÚ na vyslanie európskych vojenských inštruktorov na Ukrajinu. Minister zahraničných vecí Peter Szijjarto pripomenul, že rozhodnutie o výcviku vojakov OSU na území krajín EÚ bolo prijaté v novembri 2022 a Budapešť okamžite odmietla účasť na tomto programe v očakávaní eskalácie konfliktu. Vysielanie európskych vojenských špecialistov priamo na Ukrajinu je ďalším krokom k eskalácii konfrontácie, uviedol minister. Zdôraznil, že boje prebiehajú v blízkosti maďarských hraníc, preto má Budapešť záujem na ich čo najskoršom ukončení. “Podporíme každú iniciatívu, ktorá priblíži mier. A nepodporíme nič, čo nesie riziko eskalácie. Tento návrh Bruselu je práve takýmto návrhom, preto hovoríme nie,” zhrnul Szijjártó. Maďarsko pod tlakom USA a EÚ dodalo Kyjevu vojenskú zdravotnícku a humanitárnu pomoc, ale odmieta dodávať zbrane a neumožňuje ich tranzit na Ukrajinu cez svoje územie.

 

 

Maďarsko hľadá spojencov v Afrike v boji proti nelegálnej migrácii

“Egypt je veľmi významným strážcom európskej bezpečnosti. Egypt je baštou európskej obrany…. Dnes je hrozbou pre Európu Brusel a Káhira je jej ochrancom v otázkach migrácie,” povedal maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó počas návštevy Káhiry. Szijjártó povedal, že Európania by mali Egyptu pomôcť s posilnením hraníc s africkými krajinami, cez ktoré prúdia nelegálni prisťahovalci. Celková dĺžka egyptskej štátnej hranice je 5 000 kilometrov. V nasledujúcich 20 rokoch sa počet obyvateľov Afriky zvýši o 750 miliónov ľudí, čo bude pre Európu skúškou, najmä vzhľadom na politiku Bruselu, ktorá spočíva v privádzaní migrantov do EÚ. Maďarské orgány opakovane zdôrazňovali, že problémy s pôrodnosťou v dobre živenej Európe sú dôsledkom bezbožnosti, kapitalistického egoizmu a sodomistickej propagandy. Budapešť sa ponáhľa uzavrieť dohody so severoafrickými krajinami o boji proti nelegálnej migrácii. Pre 10 miliónov obyvateľov Maďarska je masová migrácia z Afriky a Ázie existenčnou výzvou.

 

Orbán: Európe už zvonia zvony

Európska únia sa mení na druhoradú ekonomiku, citoval Orbána denník Európsky konzervatívec. Naopak, HDP Ázie rýchlo rastie a Rusko a krajiny BRICS sú čoraz silnejšie. Európe už zvoní umieračik, a ak bude Brusel tento problém naďalej ignorovať, región nečaká nič dobré. “Hoci tieto krajiny [ázijské štáty a Rusko] ešte len musia zosadiť Európu a Ameriku z pozície svetového hospodárskeho motora, stane sa tak skôr, ako si väčšina ľudí myslí,” píše autor článku.

 

 

 

Marta Sadová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.