Arcibiskup San Francisca vyzýva obyvateľov, aby sa postavili proti hlasovacím lístkom, ktoré sú zamerané na tehotenské centrá podporujúce život

Arcibiskup San Francisca vyzýva obyvateľov, aby sa postavili proti hlasovacím lístkom, ktoré sú zamerané na tehotenské centrá podporujúce život

Arcibiskup San Francisca opäť využíva svoj hlas, aby vyzval katolíkov, ktorí sú pod jeho dohľadom, aby bránili nevinný život.

V videoposolstve, ktoré bolo zverejnené začiatkom mesiaca, Jeho Excelencia Salvatore Cordileone vyzval obyvateľov, aby hlasovali proti návrhu O.

“Prečo by niekto chcel stigmatizovať zariadenie primárnej zdravotnej starostlivosti a centrum pre tehotné ženy, ktoré poskytujú tehotným ženám podporu pri pôrode?” spýtal sa.

Návrh O, ktorý má zavádzajúci názov “Zákon o reprodukčnej slobode,” je návrh na hlasovanie, ktorý sa budúci mesiac objaví pred obyvateľmi San Francisca. Je významný v tom, že bude vyžadovať, aby tehotenské centrá podporujúce život umiestnili na vonkajšej strane svojich zariadení označenie, ktoré ženy nasmeruje na miesta, kde môžu dostať interrupciu a núdzovú antikoncepciu.

“Prečo návrh O nevyžaduje, aby mesto inštalovalo označenie pred zariadeniami, ktoré vykonávajú interrupcie, aby nasmerovalo ženy na miesta, kde im poskytnú podporu pri pôrode? Naozaj autori návrhu’veria v možnosť voľby?“”Valerie Schmalzová, riaditeľka arcidiecézy’Office of Human Life and Dignity, pýtala sa v článku, ktorý sa minulý týždeň objavil na webovej stránke arcidiecézy’.

68-ročný Cordileone tvrdí, že ak bude návrh O schválený, “vyčlení” centrá pre tehotné ženy a že by mohol viesť k “zneužívaniu zo strany odporcov.”

San Francisco, ktoré je všeobecne známe ako žumpa transrodových, pro-LGBT a pro-potratových zástancov, je už pol storočia jedným z najnemorálnejších, ľavicových miest v krajine. V 60. rokoch 20. storočia bolo slávnym domovom hnutia “hippie” a od roku 1988 každé dva roky pokračuje v znovuzvolení propotratovej demokratky Nancy Pelosiovej, ktorá sa označuje za katolíčku, do Kongresu.

V roku 2022 67 percent Kalifornčanov schválilo ústavný dodatok, ktorý kodifikuje potraty do narodenia. Štát je považovaný za “štát útočisko” pre interrupcie. Návrh O by slúžil len ako ďalší prostriedok na posilnenie potratových zdrojov na miestnej úrovni.

Cordileone, čo v taliančine znamená “srdce leva,” je neochvejným obhajcom katolíckeho morálneho učenia od svojho vymenovania za arcibiskupa San Francisca v roku 2012. Predtým pôsobil ako biskup Oaklandu a pomocný biskup v San Diegu. Za posledných 20 rokov sa opakovane vyjadroval proti homosexualite, LGBT ideológii a skupine ďalších zlozvykov v spoločnosti. Taktiež ponúka a obhajuje tradičnú latinskú omšu a v roku 2022 zakázal Pelosiho prijímanie svätého prijímania.

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako môžete pomôcť poraziť návrh O, navštívte www.no-on-o.com alebo pošlite e-mail arcidiecéze San Francisco na adresu [email protected].