Kanadskí katolíci spustili ružencovú krížovú výpravu pred nadchádzajúcimi voľbami

Kanadskí katolíci spustili ružencovú krížovú výpravu pred nadchádzajúcimi voľbami

Verní katolíci vyzývajú svojich spoluobčanov v Kanade, aby sa pred blížiacimi sa kľúčovými voľbami, najmä pred provinčnými voľbami v Britskej Kolumbii, modlili ruženec. 

V pondelok 14. októbra, na Deň vďakyvzdania v Kanade, sú Kanaďania vyzývaní, aby sa zúčastnili na ružencovej krížovej ceste na úmysel nadchádzajúcich provinčných volieb v Britskej Kolumbii, ktoré sa konajú v sobotu 19. októbra, ako aj všetkých ostatných volieb, ktoré sa v blízkej budúcnosti uskutočnia v celej krajine.

“Skupina nás v Summerlande v Britskej Kolumbii by chcela pozvať ostatných k účasti na ružencovej krížovej výprave, ktorá sa začne tento pondelok, na Deň vďakyvzdania, a to tak, že sa každý deň pomodlíme ruženec na úmysel, aby naše voľby v B. Kolumbii dopadli dobre.C. v nasledujúcu sobotu, 19. októbra, v deň volieb,” povedala pre LifeSiteNews miestna katolíčka Jacinta Jayová.  

Jayová dodala, že vzhľadom na to, “ako sa svet a naša krajina” vyvíja, “potrebujeme modlitbu teraz viac ako kedykoľvek predtým a ruženec je obzvlášť silnou modlitbou.” 

Jay povzbudil katolíkov, aby spolu s ružencom odriekali nasledujúcu modlitbu za výsledok volieb v Britskej Kolumbii, ako aj ďalších nadchádzajúcich volieb, či už federálnych, provinčných alebo miestnych. 

 Modlitba znie takto:   

Drahý nebeský Otče, osvieť myseľ svojho ľudu v Kanade. Nech volíme provinčných a federálnych predstaviteľov a ďalších vládnych úradníkov podľa Tvojej Božskej vôle. 

Daj našim občanom múdrosť, aby si zvolili takých vodcov nášho veľkého národa, ktorí budú mať úctu k ľudskému životu vo všetkých jeho štádiách, k posvätnosti manželstva a rodiny a ktorí budú uprednostňovať vyššie dobro všetkých ľudí v tejto krajine pred osobnými ziskami.   

Zaistite nám múdrych vodcov, ktorí budú slovom i skutkom uznávať naše Bohom dané slobody a nám milosť, aby sme si Ťa denne uctievali ako nášho Stvoriteľa a Ochrancu. Ak to dokážeme ako národ, sme presvedčení, že nám prostredníctvom nami zvolených vodcov poskytneš hojnosť svojho požehnania. Ďakujeme ti, nebeský Otče. Amen.

Vyzvanie k modlitbám prichádza najmä v Britskej Kolumbii, kde naďalej vládne krajne ľavicová Nová demokratická strana pod vedením premiéra Davida Ebyho, lídra, ktorý podporuje radikálnu ideológiu LGBT, potraty a uvoľnenú protidrogovú politiku. Podľa pro-life organizácie Campaign Life Coalition (CLC) iba dvaja kandidáti na premiéra provincie, obaja z menších strán, podporujú skutočne pro-life a pro-rodinné hodnoty. 

Nanešťastie, zatiaľ čo líder konzervatívcov B.C. a nádejný premiér John Rustad urobil viacero vyhlásení za slobodu a rodinu, odsúdil nariadenia COVID a indoktrináciu LGBT v školách, nedávno označil potraty za “reprodukčné práva žien’”, pričom použil jazyk ľavicových aktivistov, ktorí podporujú túto smrteľnú prax. 

“Ako“uvidíte v vysvedčení Johna Rustada”museli sme výrazne znížiť jeho hodnotenie, pretože verejne vystúpil s pro-potratovým vyhlásením, čím sa spojil s pro-smrtiacou ideológiou Davida Ebyho,” napísala CLC. 

“Plánovali sme mu dať oveľa vyššie hodnotenie vzhľadom na jeho pozitívne kroky v oblasti rodičovských práv, ale jeho ostrý propotratový postoj nás prinútil, ” dodala organizácia.  

Jedine Rod Taylor zo Strany kresťanského dedičstva a Amrit Birring zo Strany slobody dostali od CLC hodnotenie “A”, keďže obaja kandidáti sú za život, rodinu a slobodu.