Spoločnosť Marvel oznámila novú "nebinárnu, dvojduchú" verziu klasickej postavy Avengerov Hawkeye

Spoločnosť Marvel oznámila novú "nebinárnu, dvojduchú" verziu klasickej postavy Avengerov Hawkeye

Zábavný gigant Marvel v ústrety LGBT agende oznámil, že jeho najnovšia postava Avengers je nebinárna” a zároveň dvojduchá.”  

V príspevku na X z 13. októbra Marvel, newyorské komiksové vydavateľstvo patriace spoločnosti Disney, oslávil skutočnosť, že ich nová verzia klasickej postavy Avengerov, Hawkeye, je teraz “nebinárny” a “dvojduchový” Indián.   

“Marvel Comics oficiálne predstavil svojho nového Hawkeyea, Charliho Ramseyho, pôvodného Američana, ktorý je nebinárny a identifikuje sa ako Two-Spirit,” oznámil Cosmic Marvel.   

“Ramsey je vôbec prvou nebinárnou postavou spoločnosti Marvel’ktorá preberá plášť staršieho hrdinu,” pokračuje.  

Ramsey debutoval v piatom čísle Ultimates. Hoci samotný komiks zatiaľ neodhalil, že postava je “nebinárna,” Marvel rýchlo oznámil, že spoločnosť”sa skláňa pred LGBT davom.   

Scenárista Deniz Camp, ktorý postavu vytvoril, vyhlásil, že sa zdráha hovoriť o Ramseyho’“identite”, keďže v komikse ešte nebola odhalená.  

“Vyskytlo sa veľa otázok o Charli’nom pohlaví a ja’som opatrný hovoriť o týchto veciach mimo samotnej knihy,” napísal na X.  “Cítim sa trochu ako podvodník. Ale viem, že to pre ľudí veľa znamená, takže som sa chcel vyjadriť.”  

Camp tvrdí, že rozhodnutie mať “LGBT” postavu vzišlo z výskumu pôvodných obyvateľov Ameriky. 

“Keď som robil výskum ochrancov vody/Standing Rock, niečo, čo sa opakovane zdôrazňovalo, bol význam queer a ‘two-spirit’ organizátorov pre toto hnutie. Chcel som to vložiť do knihy,” povedal.  

“Takže áno, zámená Charli’sú oni/ony. Nechcel’som z toho robiť veľkú vec, pretože to’nie je v samotnej knihe a pretože si nemyslím’že by z toho Charli v tomto kontexte robila veľkú vec,” pokračoval. “Ale my’to explicitne uvedieme, keď to’bude prirodzené pre rozprávanie.” 

Ak sa termín “two-spirit” často pridáva k stále sa rozširujúcej skratke “LGBT” ako údajná poklona indiánskej kultúre, samotný termín nie je historický a bol vytvorený v roku 1990 aktivistami LGBT.

To, že sa Marvel rozhodol vydať novú “LGBT” postavu, by nemalo byť prekvapením, keďže materská spoločnosť Disney má za sebou históriu zámerného presadzovania rodovej ideológie.

V minulom roku bol totiž jeden z vrcholových manažérov spoločnosti Disney prichytený na kameru tajným novinárom chváliacim sa, že spoločnosť túži vystaviť deti “LGBTQ obsahu” prostredníctvom svojich rôznych projektov.

V roku 2022 spoločnosť Disney dokonca vydala LGBT “Pride” líniu oblečenia, ktorá obsahovala výrobky zamerané na batoľatá a dojčatá.