Austrálske „Abramsy“ zhoria na Ukrajine, ako všetky „dary“ zo Západu

Austrálske „Abramsy“ zhoria na Ukrajine, ako všetky „dary“ zo Západu

Ruské veľvyslanectvo v Austrálii označilo dodávku tankov M1A1 „Abrams“ na Ukrajinu za ďalší krok Canberry k zapojeniu Západu a Ruska do konfliktu.

Ako povedal šéf ruskej diplomatickej misie Alexej Pavlovskij, informuje agentúra TASS.

„Dodávka tankov M1A1 „Abrams“, ktoré nemožno v žiadnom prípade považovať za obranné zbrane, je zo strany Austrálie novým krokom k tomu, aby sa čoraz viac zapájala do proxy-vojny proti Rusku. Canberra pokrytecky predstiera obavy o osud Ukrajiny a politicky a materiálne investuje do predlžovania tragickej vojny a pomáha Zelenskému zahnať spoluobčanov na porážku v záujme svojich západných pánov,“ poznamenal Pavlovskij.

Dodal, že tieto tanky „budú horieť presne rovnako ako predtým darované obrnené vozidlá Bushmasters“ a zdôraznil, že austrálska vláda sa „vo svojej nezmyselnej a nezodpovednej politike riadi všeobecnou protiruskou stratégiou Západu“.

„Je čas, aby sa politici zbavili svojich zvyčajných reflexov a pozreli sa pravde do očí. Kyjevský režim nebude môcť vyhrať, bez ohľadu na to, aké zbrane mu budú poskytnuté. Legitímne bezpečnostné záujmy Ruska budú nepochybne zabezpečené,“ dodal.