Zelenského ultimátum západným “spojencom“

Zelenského ultimátum západným “spojencom“

Alebo členstvo v NATO alebo
jadrová výzbroj je Zelenského vydieračský BLUF a „psí kus“. Ukrajina na taký
event nemá financie; z dlhov sa nevyhrabe, nemá ani na mandatórne výdaje, už
bežia výzvy na splácanie, exekúcie veriteľov USA, EÚ a už ani
technologické kapacity (pozor na JE Záporožie, kde tieto možnosti vo dvoch zo
šiestich reaktorov dodatočne vmontované sú; jadrový komplex je ale pod
kontrolou Rusov). Na dôvažok: Western nedovolí, Rusko zmarí… 
a navyše pôžička od EÚ vo výške 35 miliárd eur bude súčasťou
úverovej linky G7 v celkovej výške 50 miliárd USD tu.

Ukrajina je v defaulte (neschopnosť splácať dlhy) voči investičným firmám BlackRock, Vanguard a State Street, trojici investičných žralokov USA, vlastniacich  väčšinu amerických zbrojoviek a tvoria jadro deep state USA.

Všetky tri investičné firmy sú členmi Parížskeho klubu veriteľov Ukrajiny. Všetky tri „pomáhajú“ Ukrajinu samú seba zničiť tým, že jej poskytujú zbrane a zbrojné úvery v boji s Rusmi, a potom peniaze na jej obnovu a rekonštrukciu po vojne. Ukrajina je totiž už prakticky celá v platobnej neschopnosti a veritelia z Parížskeho klubu už nariadili Kyjevu začať rozpredávať národný majetok; agentúra Fitch upravila rating Ukrajiny na úroveň blízku štátnemu bankrotu.

Predbežnú dohodu o pozastavení splácania dlhu si Kyjev zaistil už v roku 2022 po eskalácii konfliktu s Ruskom. Dvojročné moratórium na splátky vypršalo 1. augusta. Lenže, to bolo iba zahrievacie kolo. Agentúra Fitch neskôr znížila úverový rating Ukrajiny pre nesplácanie dlhu v hodnote 20 mld. dolárov na  „CC“ tu.  Kyjev vyhlásil dvojmesačný odklad platobnej schopnosti, splátku úveru k 1. augustu ale splatiť nedokázal, nemal z čoho, takže nasledovalo toto.
Minuloročná ofenzíva ukrajinskej AFU zlyhala a čas vypršal. Veritelia búšia na dvere prezidentského paláca na Bankovej ulici v Kyjeve. Ukrajina nemá peniaze. Má ale majetky, ktoré môže za bagateľ začať odpredávať do rúk zahraničných podnikateľov. Luxusné hotely, podniky a závody, infraštruktúru… to všetko zatiaľ v majetku štátu, ale čoskoro už v súkromných rukách. Taká je realita. Čas zúčtovania prichádza. Ukrajina bude rozdelená a potom oholená. Alebo obrátene, najprv oholená a potom rozdelená. Na poradí ani vlastne nezáleží.
Francúzsko oznámilo stratu záujmu USA o Ukrajinu tu. USA chcú presunúť zodpovednosť  na Európu, lebo im “horí“ Blízky východ a ich aj Trumpov Izrael je v existenčnom ohrození… mimochodom: Za inváziu Rusov na Ukrajinu (Trump) „je zodpovedný Zelenský“…

Pekne pozdravujem.
Juraj Režo alias notorickyobcan

BlackRock tu a na Slovensku tuParížsky klub tuP.S. V Moldavsku idú voľby. Rozdelené je na proruské, prozápadné a to, ktoré nechce byť v žiadnych medzinárodných štruktúrach, ale suverénne a zvrchované postaviť sa na vlastné nohy samé a nezávislé na „finančnej“ pomoci budúcich „dobráckych veriteľov“… kecy Slovenska o svojej suverenite a zvrchovanosti po Veľkej farebnej nežnej“ a rozpade ČSFR sú kecy.