Trump a Joe Rogan v trojhodinovom rozhovore hovorili o skorumpovaných médiách, vakcínach a "zmene pohlavia" detí

Trump a Joe Rogan v trojhodinovom rozhovore hovorili o skorumpovaných médiách, vakcínach a "zmene pohlavia" detí

Vyvracajúc tvrdenia Harrisovej kampane, že je “vyčerpaný”, si Donald Trump v piatok sadol s populárnym podcasterom Joeom Roganom a poskytol mu rozsiahly, aj keď nie úplne prevratný trojhodinový rozhovor.  

Počas nahrávania v Roganovom’štúdiu v texaskom Austine sa Trump nedopustil žiadnych väčších prešľapov; ani on, ani jeho spytovateľ nevykročili na novú pôdu. Namiesto toho obaja viedli uvoľnený rozhovor o otázkach, ktorým sa Trump venoval v posledných rokoch, hoci niektoré poznámky o cudzincoch boli nové. 

Rogan sa Trumpa na začiatku opýtal, aké to bolo stať sa prezidentom. Trump povedal, že to bol “neskutočný” zážitok a zároveň pochválil veľkoleposť Bieleho domu, pričom vysvetlil, že obdivoval najmä Lincolnovu spálňu. Potom sa pustil do jednej zo svojich slávnych “pletiek” alebo odbočiek o tom, že prezident Lincoln mal “yips”, keď prišlo na boj s generálom Konfederácie Robertom E. Lee.  

Trump Roganovi – ako už predtým iným – priznal, že zamestnal “veľa ľudí”, ktorých by nemal”, ako napríklad neokonzervatívca z Bushovej éry Johna Boltona. Zopakoval, že celý život bol “Newyorčanom” a nie človekom z Washingtonu, takže sa musel spoliehať na iných, aby mu pomohli vymenovať jeho kabinet. Trump nedávno na inom mieste povedal, že už vie, ako “funguje bažina”, a že v prípade znovuzvolenia nebude robiť rovnaké personálne chyby.  

Najzaujímavejšie časti rozhovoru prišli’až po 2 hodinách, keď Rogan pochválil Trumpa’za prijatie Roberta F. Kennedyho mladšieho  

Rogan sa Trumpa opýtal, ako plánuje “urobiť Ameriku opäť zdravou” s Kennedym, na čo Trump reagoval slovami, že Kennedy má veľa nápadov a že jeho prítomnosť v kampani znepokojuje mnohých manažérov vo veľkej farmácii. Bez ohľadu na to povedal, že Kennedy bude stopercentne súčasťou jeho administratívy a bude môcť robiť “čokoľvek [bude chcieť],” hoci nie s otázkami životného prostredia. 

Rogan sa tiež pýtal na vakcíny, hoci na Trumpa netlačil v súvislosti s jeho kontroverznými iniciatívami Operácia Warp Speed. Zdalo sa, že Trump súhlasí s tým, čo Rogan hovoril o tom, že vakcíny môžu spôsobovať nepriaznivé zdravotné problémy, ale obaja sa tejto téme, bohužiaľ, dlhšie nevenovali. Napriek tomu Rogan pripomenulTrumpovi, že USA sú jednou z dvoch krajín, ktoré povoľujú reklamu na farmaceutické lieky v televízii.  

“To, čo mnohé z týchto liekov robia, je, že pôsobia na zmiernenie účinkov zlého metabolického zdravia. Väčšina týchto problémov, ktorými títo ľudia trpia, by’neexistovala, keby sme kládli dôraz na metabolické zdravie,” povedal. “Keby ľudia boli zdravší“, celá rada týchto problémov, ktoré ľudia majú, by zmizla. A problémom z hľadiska farmaceutických liekov je, že by neboli schopní predávať lieky týmto ľuďom”ak môžeme poslať 175 miliárd dolárov na Ukrajinu, môžeme urobiť niečo, aby sme vyriešili mnohé zdravotné problémy, ktoré majú Spojené štáty.” 

Trump súhlasil s tým, že niektoré lieky majú veľa “vedľajších účinkov” a že on by “niektoré z nich nikdy neužil”. 

Trump Roganovi povedal, že so stratégiou podcastov mu pomohol jeho dospievajúci syn Barron, ktorý sa v posledných týždňoch objavil vo viacerých reláciách sledovaných najmä mladými mužmi, nazývaných aj “Zoomers”. Výsledkom tohto prístupu je masívny nárast priazne medzi mužskými voličmi do 25 rokov. Rogan Trumpovi najmä povedal, že “médiá do veľkej miery pôsobia ako propagandistická ruka Demokratickej strany.” Povedal, že nezávislé médiá sú spôsob, ako to obísť. 

Rogan ďalej komentoval politické preskupenie, ku ktorému dochádza za Trumpa. Povedal, že “rebeli” sú teraz “republikáni. Chcete byť rebelom? Chceš byť punkrockový? Chceš sa ako’vzoprieť systému? Teraz si’konzervatívec.” 

“A potom liberáli sú teraz za umlčanie kritiky,” dodal. 

Rogan strávil veľkú časť zvyšku rozhovoru tým, že žiadal Trumpa, aby poskytol viac dôkazov o zasahovaní do volieb v roku 2020. Trump, ktorý už predtým opakovane diskutoval na túto tému, najmä počas svojich debát s Bidenom a Harrisovou, spomenul hoax o spolčení s Ruskom, potlačenie príbehu o laptope Huntera Bidena a to, ako štáty zmenili volebné zákony v období pred voľbami, a povedal, že v budúcnosti musia existovať voličské preukazy a žiadne poštové hlasovacie lístky.  

Rogan súhlasil s návrhom na identifikáciu voličov a zároveň dodal, že by bol rád, keby sa debaty zmenili tak, aby si kandidáti sadli a jednoducho diskutovali o problémoch sami bez moderátorov.  

Posledná polhodina konverzie sa ukázala ako najdôležitejšia pre veriacich a konzervatívnych Američanov. Po tom, čo Roganovi povedal, že Kamala Harrisová, ktorú označil za “osobu s veľmi nízkym IQ,” by “ležala na podlahe v kóme”, keby sa objavila v jeho šou, Trump vrátil jej úder za tvrdenie, že je Hitler, a povedal, že zle prehráva. 

Trump dostal od Rogana aj pochvalu za jeho “komediálny” timing a citlivosť, najmä na jeho mítingoch. Rogan povedal, že na to, aby sa človeku v politike darilo, mal by k nej občas pristupovať s takýmto zmýšľaním. Trumpa pochválil najmä za jeho vystúpenie na večeri Al Smitha začiatkom tohto mesiaca.  

Trump tiež kritizoval prieskumy verejnej mienky, pričom mnohé z nich označil za “pravdepodobne falošné a zároveň vytkol “operácie na zmenu pohlavia neplnoletým bez súhlasu rodičov a snahu Demokratickej strany zabezpečiť, aby pohlavne nevhodní muži mohli súťažiť v ženských športoch. Rogan túto myšlienku označil za jednu z “najbizarnejších a najpolarizujúcejších myšlienok ľavice.”  

Zvyšok rozhovoru strávil rozhovormi o spisoch JFK, mimozemšťanoch a vojne na Ukrajine. Trump povedal, ako už predtým, že jeho vtedajší riaditeľ CIA Mike Pompeo, ako aj ďalší “dobrí ľudia” ho požiadali, aby nezverejnil všetky spisy JFK. Trump však podľa všetkého povedal, že zverejní zvyšných 50 percent z nich, aby národ mohol mať “očistu.”  

Rogan sa potom Trumpa opýtal na mimozemšťanov. Trump ich krypticky zmienil ako “ľudí prichádzajúcich z vesmíru” a zároveň pripomenul, že hovoril s pilotmi v armáde, ktorí mu povedali, že videli na oblohe objekty, ktoré nemohli byť ovládané ľuďmi. 

Pred ukončením podcastu Trump povedal Roganovi, že sa stretne s Putinom aj s Volodymyrom Zelenským a okamžite ukončí vojnu na Ukrajine. 

Trump povedal, že zabezpečí, aby sa Spojené štáty dostali na Ukrajinu.USA budú v prípade znovuzvolenia opäť rešpektované a že najmä Číňania “snívajú” o Harrisovom prezidentstve, pretože ak bude vo funkcii, využijú Ameriku.  

“Nevie dať dokopy dve vety … títo ľudia sú veľmi inteligentní; sú veľmi pouliční a sú veľmi zákerní, zlí a nebezpeční. A ak sa stane prezidentkou Spojených štátov — čomu neverím, že sa môže stať — nemyslím si, že to táto krajina’zvládne. Myslím si, že našej krajine sa stanú naozaj zlé veci.”  

Po rozhovore Trump odletel do bojového štátu Michigan na míting, ktorý sa začal po 22.00 h.