Nezrušiteľné amnestie, lov na Harabina a vládnutie tlačovkami! (full)

Nezrušiteľné amnestie, lov na Harabina a vládnutie tlačovkami! (full)

Streda 15. Marec 2017 – tu je mimoriadny pohľad na udalosti, ktoré v ten deň prežil Martin Daňo. Ráno navštívil inštitúciu, kde získal podklady o podivnej podnikateĺskej minulosti Borisa Kollára, ktorý mal lukratívne obchody prevažne s Cyperskými spoločnosťami. Následne som išiel na Políciu, kde vyšetrujú priestupok proti občianskemu spolunažívaniu v kauze, kde poslanec NRSR Peter Osuský dal facku R. Vaskému. Takmer 10 mesiacov ubehlo a polícia stále odmieta nazretie do spisu – čo bol aj dôvod odmietnutia výpovede a podania sťažnosti na postup policajtov. Aj to bol dôvod prečo sa na videu Vaský vyskytuje. Minulý týždeň (po dvoch rokoch vysilania show Takže tak) som ohlásil koniec spolupráce s Vaským pre hrubé názorové rozdiely – najmä pre jeho pozdvihovanie Borisa Kollára na roveň boha ako aj propagovanie ženy, ktorá počúrala a podpálila korán – Adriany Sheily Melekovej a ktorá je v područí zrejme nejakých starších pánov, ktorí ju na tieto činy navádzajú. Tiež sa mi nepáči, že relácia stagnuje a neposúva sa ďalej a Vaský nemienie upustiť od nadávok, ktoré užíva nadmerne.
Najvyšší súd sme navštívili preto, aby som tam podal žiadosť o väčšiu pojednávaiu miestnosť na 17.3.2017, kde sa odohraje disciplinárne konanie s troma sudcami Najvyššieho súdu – budú súdiť Štefan Harabin, Viliam Dohňanský a Gabriela Šimonová za to, že definitívne neobvyklým ale zákonným spôsobom zrušili (nevrátili) rozsudok a oslobodili stíhaného človeka v kauze, kde neboli dôkazy a súd spôsoboval prieťahy 16 rokov. Na minulom (inom) disciplinárnom konaní bolo málo miesta (pozn. našej žiadosti zrejme nebolo vyhovené). Na súde som stretol aj pochybnú sudkyňu NS Zuzanu Ďurišovú, ktorá bola poradcom prezidenta Kisku, voči čomu sa ohradil Ústavný súd a túto funkciu jej zakázal. Napriek veku 65 rokov ju Kiska doteraz neodvolal čo tiež vyvoláva otázky.
Potom som sa išiel do parlamentu pozrieť na finančný výbor, kde rokovali o novej klasifikácii daňových subjektov. Stretli sme tam aj Patríciu Macíkvou. Cestou sme zbadali aj tlačovku o Mečiarových amnestiách, ktorú organizoval Ján Budaj (doteraz nevysvetlil verejnosti svoje pôsobenie v ŠTB), Martin Poliačik a Igor Matovič. Bol tam aj novinár Eugen Korda, ktorý sa tiež mieša do práva a pritom je to bývalý osvetľovač (ako aj slávny režisér Steven Spielberg). Avšak Korda ma nemá rád a každému povedal aby so mnou nerozprával – ba dokonca vlastným telom bránil Jána Budaja, čo je absolútne nepochopiteľné! Samozrejme, moje otázky nikto nepočúval a ani nechceli mi odpoedať a všetci sa rozutekali. Matovič sa bojí, že sudcovia sa zabetónujú do roku 2031 – aj na to so mu ponúkol neštandardné riešenie 🙂 Poliačik neustále hovoril, že 26 naj-elitných právnikov sa vyjadrilo, že amnestie je možné zrušiť, ale nechce povedať, akým metrom zmeral, že to sú skutočne špičkoví advokáti! V GINN sme zistili že sa jedná len o zlodejov a právnych amatérov, dokonca sudcov, ktorí sú vo svojej oblasti najslabší. Tak ako je to? Prečo politici v tejto otázke superlatívami klamú?
Mečiarove amnestie nie je možné zrušiť. Potvrdil to aj Štefan Harabin. Je to ako keby ste chceli úradným aktom oživiť mrtvolu. Nedá sa to. Ďalšia otázka je, prečo vôbec otvárajú túto tému politici po 20 rokoch a práve teraz. Na konci dňa ma doma čakalo ešte prekvapenie v podobe ďalšej obžaloby a zamietnutie podnetov proti sudkyni Halvoňovej od Žitňanskej aj Dubovcovej. Takže tak! Veď pozrite si naše video a píšte svoje názory.
—–
Váž si slobodu lebo ju stratíš – učí nás história. „Neotravuj nás s politikou“ – hovoria tí, čo sa nechcú poučiť.
Richard Stallman, americký programátor a zakladateľ Hnutia slobodného softvéru, a projektu GNU, * 16. marec 1953
—–
GINN podporujú občania http://www.ginn.press/podpora
aj spoločnosť Regiojet / Student Agency
——
Miesto: OR PZ Bratislava I Lermontovova ul, Najvyšší súd SR, Ministerstvo spravodlivosti
Osoby: Zdenek Pohlreich, Ján Kraus, Adriana Sheila Meleková, Rudolf Vaský, Boris Kollár, Danila Švecová, Boris Urbančík, Elena Berthotyova, Peter Paluda, Miroslav Gavalec, Zuzana Ďurišová, Štefan Harabin, Patrícia Macíková, Ján Budaj, Eugen Korda, Olga Reháková, Vladimír Mečiar, Michal Kováč, Martin Daňo
Ďalšie kľúčové slová: megalodon, gorila, nakrúcanie, politika, vláda, parlament, SMER-SD, demokracia, totalita, smrť, genocída, národ, Panasonic HX-A500, Panasonic HC-WX979
Produkcia: GINN a Martin Daňo © 2017
Séria: Gorila, Megalodon, Slovensko, Slovakia